June 7, 2017

Agile Testing Masterclass

We zijn er trots op met deze training al meer dan 300 cursisten te hebben opgeleid. Het overgrote deel hiervan hebben we bij de ING opgeleid. Hier kreeg de training een zeer hoge interne waardering van 4,3 (op 5) score. Wat mij het meest trots maakt is dat maanden na het geven van de training we nog van teams te horen kregen hoe ze geleerde onderdelen hebben toegepast. Iets wat niet vaak voorkomt in mijn beleving na een cursus.

De training Agile Testing Masterclass biedt agile teamleden de kennis en kunde om binnen een agile project voortvarend aan de slag te gaan met testen. De training bevat volop oefeningen om zelf na te denken over een effectieve agile testaanpak. Waarop moet je letten en waarop kun je sturen binnen een agile project?

We bespreken hoe je met een ‘test driven’ aanpak het team maximaal kunt ondersteunen. We leggen uit welke testaanpak nodig is om veranderende requirements bij te houden. Je krijgt handvatten aangereikt om het belang van kwaliteit binnen het team mee uit te dragen. Technieken als ‘Specification by Example’ en ‘Exploratory Testing’ worden uitgelegd en je krijgt gelegenheid hiermee te oefenen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan houding en gedrag. Zo behadelen we de vragen. Hoe maak je je team onderdeel van het testen? Welke (andere) competenties heeft een tester in een agile omgeving nodig?

Doelstellingen

Na afloop van deze training ben je tot het volgende in staat:

  • Je begrijpt het belang van een ‘whole team approach’ en je kunt als kwaliteitsgeweten functioneren binnen een agile team.
  • Je kunt het team helpen om te focussen op toegevoegde waarde.
  • Je snapt het belang van kleine stappen en snelle feedback. Je kunt feedbackloops toepassen in je eigen project.
  • Je bent in staat om de agile testing quadrants in te zetten als communicatie middel.
  • Je weet hoe en waarom testautomatisering ingezet moet worden.
  • Je leert diverse test ontwerp technieken toe te passen.
  • Je leert dat deze diverse technieken samen je strategie vormen.
  • Je kunt specificaties uitwerken in de vorm van voorbeelden en begrijpt de voordelen van ‘Specification by Example’.
  • Je kunt Exploratory Testing richting geven en uitvoeren.

Ingangsniveau

Deelname is alleen mogelijk indien je beschikt over basiskennis van Agile en Scrum, bijvoorbeeld opgedaan door het volgen van PSM1, een andere scrum introductie cursus of ervaring hebt opgedaan in een agile team.

Trainers

Aangezien deze training veel omvat wordt deze training altijd met 2 trainers gegeven. Deze training wordt verzorgt met Agile coach en Software Craftsmanship Wim heemskerk.

Voor wie is de training?
Testers en complete software teams

Hoeveel mensen kunnen deelnemen?
16

Waar wordt de training gegeven?
Op aanvraag op locatie of bij jou op kantoor.

Hoelang duurt de training?
2 dagen

Wat kost de training?
1395,- per deelnemer (ex. BTW)

Interesse in deze training? Neem dan contact op door een e-mail te sturen of te bellen naar 06 37 625 063